F*ck it – 2021

Haha, jag är en sådan looser, skrev i det första inlägget att denna – s.k. fotoblogg skulle huvudsakligen handla om bilder, foto osv.. inlägg nummer två innehåller mer eller mindre enbart ord. F*ck it. Det är som det är helt enkelt. Jag ber om ursäkt, kanske det blir bättre framöver eller inte men oavsett så är det snart jul så var snäll!

Helt ärligt. Vilket j*vla skit år på precis alla sätt. 2020 går onekligen till historien som året vi helst glömmer. Drar ett fett streck över. När man samtidigt tittar tillbaka och inser läget så blir man ändå lite fundersam. Vad kan bli värre, visst.. även om vaccin är på G så är vi långt från att ropa hej osv.. mycket kan bli så mycket värre och nu när man och alla andra sågar året 2020 längs med fotknölarna vad gör vi då av 2021?

Man ser helt enkelt till fakta. Elände!

Låter sisådär men kan bli bra. Som jag skrev i mitt första inlägg här så är saknaden enorm efter nedstängningen av Swe Press Photo. Det var lite av mitt livsverk som faktisk, mot mina egna visioner, rullade på även om rullningen inte var nog bra för att hålla bollen flytande. Att vara fotograf i dag är som att vara en myra i en myrstack. Man behöver visa sig från sin absolut bästa sida annars försvinner man i mängden. Vet inte hur många gånger man fått höra “men vi kan ta egna bilder av personalen, vi har bra telefoner”. När blev fotografi telefoni?!

Det är faktiskt lite smått galet men samtidigt en tanke samt ett spår att bygga på. Man kan som fotograf investera i fotoprodukter på flera hundratusen men värdet är ungefär det samma som ett abonnemang hos någon telefonleverantör, ca 400kr/mån. Lägg därtill appar etc som kan skapa riktigt bra bilder direkt från telefonen så blir man rätt slätstruken som fotograf.

Men. Och ett oerhört viktigt men. Allt går att vända o vrida, alla nackdelar har sina fördelar och jag har satt hjärnan på högvara. Vad som resulterar i det återstår att se men, återigen, jag har en plan för framtiden oavsett hur eländig den må bli.

PS! Bild i detta inlägg som summerar mitt liv just nu. Laptop, kaffe och ljus. Mot bättre tider helt enkelt – Det finns hopp!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.