OM MIG

VEM ÄR DÅ MANNEN BAKOM KAMERAN?

F

redrik och Fotograf men först och främst så är jag pappa till två söner, Isak och Elver, sedan är jag också sambo till Jennie (Elvers mamma). För att göra en lång historia lite kortare så föddes jag i BBs hiss en vintrig dag 1974 och trots den hissnande färden som blev starten av mitt liv anser ändå jag att mina dryga 44 år behandlat mig väl.

Mitt fotointresse startade på riktigt allvar för lite drygt 7 år sedan då min äldsta son (Isak) som vid den tiden spelade ishockey då jag ville försöka fånga hans action på isen. Med tiden gav detta en rejäl mersmak när jag började förstå mer hur en kamera fungerar och hur den bör användas vid olika situationer och förhållanden.

Tidens gång ihop med min nyfikenhet öppnade mängder med dörrar, samtidigt som dörrarna gjorde att bankkontot tömdes på grund av nya kameror, objektiv, blixtar och övriga tillbehör, när jag fick flera uppdrag att fotografera utanför “min” sportvärld. Under de senaste åren har min hobby övergått till en verksamhet där jag utöver sportfotografering huvudsakligen fokuserat på fotograferingar för olika reklamkataloger, reportage, produkt och övrig reklam men även porträtt och livets viktiga saker såsom barn, bröllop m.m.