Fotograf Fredrik Sten

Bakgrund

För ungefär 7-8 år sedan köpte jag en kamera med några tillhörande objektiv då jag inspirerad av flertalet etablerade sportfotografer ville återskapa liknande verk.

Jag försökte förstå mig på kameran och hur objektiven bäst skulle användas, men i ärlighetens namn förstod jag inte ett smack. Frustrerad tog jag med mig kamerapaketet och begav mig till min äldsta sons hockeyträning för att skapa mina fotoverk. Jag har nog sällan varit så besviken efteråt när jag i soffan gick genom runt 500-600 foton då alla var mörka, gula, sneda, felfokuserade och allmänt hemska. Jag försökte redigera dem via Photoshop med ljus, kontrast och skärpa m.m. men dem blev bara värre.

Paniken var total – Jag utsåg mig snabbt till världens sämsta fotograf!

Envishetens vinst

Som den nyutnämnda urusla “fotograf” jag var valde jag att börja experimentera med min kameras inställningar i olika miljöer men framför allt med olika ljusförhållanden i samband med att jag slaviskt sökte genom Youtube efter information som kunde guida mig på rätt väg.

Jag blev bättre och bättre, eller i alla fall mindre urusel. Allt eftersom tiden gick började jag att finna en glädje och nyfikenhet för fotograferandet i kombination med att en del bilder faktiskt blev lite intressanta att se på mer än en gång och relativt bra rent tekniskt utförda.

Innan jag ens förstod att jag kunde fotografera hade jag fått mitt första uppdrag. Jag hade helt enkelt blivit anlitad som fotograf, vilket kändes lika overkligt som underbart..

Många bäckar små…

Uppdragen fortsatte att komma in med jämna mellanrum vilket i sin tur gjorde att jag kunde uppgradera min väldigt enkla kamerautrustning till betydligt bättre och smidigare verktyg att jobba med. Något som också öppnade helt nya dörrar inom fotograferandet.

Idag har jag tillgång till alla de verktyg jag behöver för att kunna anta alla sorters av uppdrag i form av olika kamerautrustningar, blixtar och övriga tillbehör samt en studio med utrustning för den sortens fotograferande.

Jag är även medlem hos branschorganisationen BLF (Bildleverantörernas Förening) och innehar internationellt godkänd presslegitimation.

Kontakta mig mer än gärna för att diskutera dina behov av en fotograf.

Med vänliga hälsningar!

070-282 01 04
fredrik.sten@fotosten.se