Category Mitt liv i foto

Sol, boll och glädje

Fotograferade för ett tag sedan åt Sweden Sport Academy och deras verksamheter Knatteskutt och Fotbollskul, då byggde jag upp en ytterst temporär studio i en gympasal med dåligt ljus vart på resultatet därmed också blev vagt. Därför passade jag på att komplettera den fotograferingen med lite action utomhus när ljuset var mer behagligt under en solig eftermiddag.

2017-06-22 | Att helt plötsligt upptäcka att ”där är ju en kamera”

Spontanfotografering blir oftast bäst, man tar det allt eftersom och lägger inga större förhoppningar eller förväntningar till det hela. Har man en fast plats där man vet hur blixt, lampor etc fungerar är det såklart de bästa förutsättningarna men oavsett är det alltid roligt att bara låta kameran köra på med aktiviteten sköter sig självt.
2017-06-22 | Inte det lättaste under riktig matchsituation att fånga rakt framifrån

Barn är bäst. Ber man ett barn stå med bollen så den syns i bild tar självklart barnet upp bollen och mer eller mindre trycker in den i kameran ; )
2017-06-22 | Så kameragubbe ser du bollen nu?

Köpingsvik – mitt andra hem

Bor man mitt i landet bland skog, insjöar, mygg och knott (läs: Växjö) är det alltid oslagbart underbart att kunna ta sig till Köpingsvik på Öland för att njuta av strand, hav och som i regel sol blandat med blåst.

2017-06-18 | En lugn söndagsförmiddag längs med stranden i Köpingsvik

Det finns givetvis många pärlor i vårt avlånga land och jag har min personliga favorit längs med Ölands västkust strax norr om Borgholm vilket är en klar fördel att ha nära till då man inte blir helt strandsatt utan kan ta del av lite mer normalt stadsutbud med affärer, barer och restauranger med mera även om det sistnämnda också finns i Köpingsvik – under semestertider!

2017-06-18 | Om en vecka är här fullt med folk som festar loss på Sinusbryggan

Helgen som gick vart lite av lugnet före stormen då midsommar stundar kommande helg och midsommar på Öland och i Köpingsvik brukar innebära ett allmänt kaos med extremt mycket folk som äter, dricker, äter och dricker i regel ännu mer precis som en typisk svensk midsommar med andra ord.

2017-06-18 | Alla vägval man behöver för att må som bäst i Köpingsvik

Sonens student

Wow – vilken fest det blev och vilken glädje/lycka/förväntningar man fick uppleva!

2017-06-14 | Utspring i ren och skär eufori

Jag blev otroligt tagen i samma stund som min äldsta son sprang ut från sin gymnasietid på ProCivitas i Växjö under onsdagseftermiddagen inför storpublik och vackert väder. En dyngsur och överlycklig son fick man sedan anordna en mycket trevlig fest till under kvällen där släkt, vänner och bekanta kom och förgyllde denna milstolpe i hans liv.

2017-06-14 | Glädje efter 12 år i skolan – nu stundar nya utmaningar!

Själv tog jag aldrig studenten då jag hoppade av grundskolan för att börja jobba vilket på den tiden var en möjlighet men som idag knappt är möjlig eller lagligt men då var då och nu är nu. Tider förändras och så även jag, vilket jag insåg under sonens student då jag tänkte för mig själv för första gången i hela mitt liv att studenten hade vart otroligt roligt att fått uppleva.

2017-06-14 | Oroväckande mörka moln höll sig undan och festen sken av sol och glädje.
2017-06-14 | Vaskning då någon hade hängt alkoholfriskumpa runt halsen!

En s.k. fotoblogg

Äsch – jag viker mig och kör väl igång en s.k. fotoblogg!

Har egentligen aldrig haft tanken att det på fotosten.se ska innehålla någon variant av blogg då jag mestadels velat presentera mig som fotograf genom mina foton men med tiden och i takt med att det faktiskt börja ge lite olika fotoaktiviteter kring verksamheten så har jag kommit på bättre tanker och härmed öppnar jag min fotoblogg för att återge lite kring det som händer och sker.

Eftersom detta är premiärinlägget får jag försöka summera lite kring det senaste.

Igår (2017-06-08) hade jag i uppdrag att fotografera för Knatteskutt och Fotbollskul i Torpaskolans gympasal. Alla vet hur kasst ljus och förutsättningar dessa mindre idrottshallar brukar bjuda på och det vart ingen skillnad denna gång. Med en snabb uppsättning av studioset som innehöll två softboxar försökte jag få lite koll på förutsättningarna. Gick så där.. det var ingen studiofotografering där man ställer upp sig i ett bra ljus utan fotograferingen skedde under ett ”vanligt” pass där barnen hoppade, sprang och klättrade runt över hela hallen.

Slutresultatet är jag fortfarande lite tveksam kring men hoppas kunna presenterar runt cirka 20/30 foton som dem känner sig nöjda med och kan använda sig av till sina kommande marknadsfoldrar och hemsidor.

2017-06-08 | Goare charmtroll och linslus än Ellie får man leta efter!

Tidigare i veckan (2017-06-07) var det studentbal och min äldsta son, Isak, tar studenten i kommande vecka efter tre år på ProCivitas och därmed är han mitt inne i en hektisk partyperiod där studentfesterna avlöser varandra. Som alltid när det kommer till sommaraktiviteter lever vi i ett ytterst osäkert land rent vädermässigt och det vart ingen skillnad under studentbalsfotograferingen där sol i kombination med regn och hagel och blåst gjorde det kämpigt för alla finklädda men förutom att tjejernas håruppsättningar gick åt skogen var det nog inget dem flesta brydde sig nämnvärt kring – mitt i festens skede.

2017-06-07 | Isak poserandes med sin vackra baldejt Stina.

För att ta ett rejält skutt i tiden (2017-05-27), vilket får anses okej då detta trots allt är premiärinlägget på den s.k. fotoblogg, så passade jag på att försöka få fram ett bra produktfoto på en väns bil (samt han själv) när jag var på Öland och bilen befann sig vid strandkanten i kombination med solnedgången.

2017-05-27 | En vän med en bil fångades med kvällssolen i Köpingsvik

Att underhålla och hålla skräp/spamkommentarer borta tar såväl tid som energi därför går det inte att kommentera dessa inlägg men jag finns alltid tillgänglig via telefon och mail ; )